Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

Erdogan: Δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο
Eίπε χαρακτηριστικά, ότι η ψηφοφορία αυτή «δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας» και κατηγόρησε και πάλι την Ευρώπη ότι συμπαρίσταται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σε νέο παραληρηματικό ξέσπασμα επιδόθηκε σήμερα Τετάρτη (23/11) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με το αν η ΕΕ θα σταματήσει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την Άγκυρα.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη, είπε χαρακτηριστικά, ότι η ψηφοφορία αυτή «δεν έχει καμία αξία στα μάτια μας» και κατηγόρησε και πάλι την Ευρώπη ότι συμπαρίσταται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Από τη μία πλευρά έχουν κηρύξει το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση και από την άλλη οι τρομοκράτες περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους των Βρυξελλών» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «τι είδους ειλικρίνεια είναι αυτή».
Όσον αφορά στις κατηγορίες από την ΕΕ, ότι η Άγκυρα δεν τηρεί τους όρους που προβλέπονται για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ο Erdogan υποστήριξε ότι «έχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά, ότι έχουμε υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές αξίες πολύ περισσότερο από πολλές χώρες της ΕΕ, αλλά δεν είδαμε καμία συγκεκριμένη υποστήριξη από τους δυτικούς φίλους μας» και πρόσθεσε ότι «καμία από τις υποσχέσεις τηρήθηκαν».
Το Reuters επισημαίνει, ότι ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκαναν έκκληση χθες Τρίτη για παύση των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Τουρκία, λόγω των εκκαθαρίσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης