Αναλύσεις

Αναμενόμενη ήπια διόρθωση (-0,59%) στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 627 μονάδες

Αναμενόμενη ήπια διόρθωση (-0,59%) στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 627 μονάδες
Πτώση στο χρηματιστήριο σήμερα εν μέσω ανησυχιών για την Ιταλία και το ελληνικό χρέος
Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς προσπαθεί να σταθμίσει ορισμένα παράδοξα που χρήζουν προσοχής για τους επενδυτές.
Από την μια η μη επίτευξη συμφωνίας στην δεύτερη αξιολόγηση.
Από την άλλη η άτυπη σύνοδος των 5 υπουργών οικονομικών για το ελληνικό χρέος χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδος... που όμως δεν είναι σαφές εάν υλοποιηθεί.
Στην μεγάλη εικόνα όμως το σημαντικότερο όλων οι διάχυτες ανησυχίες στην περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ στην Ιταλία.
Θα τεθεί πολύ ξεκάθαρα εάν στις 4 Δεκεμβρίου στο δημοψήφισμα επικρατήσει το ΟΧΙ που είναι βασικό σενάριο προετοιμαστείτε για πτώση έως -40% στις τραπεζικές μετοχές.
Εάν κερδίσει το ΝΑΙ η άνοδος θα συνεχιστεί.
Οι τράπεζες ενδοσυνεδριακά υποχωρούν με Εθνική και Πειραιώς να διακινούν τους μεγαλύτερους όγκους.
Στον FTSE 25 η πλειοψηφία των μετοχών υποχωρεί με εξαίρεση ΟΤΕ και Folli Follie.
Αυτό που μπορεί να ειπωθεί βραχυπρόθεσμα είναι ότι τα όρια της αγοράς είναι στις 640 μονάδες, έφθασε γρήγορα οπότε χρήζει προσοχής το χρηματιστήριο.
Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται άτονα με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 627 μονάδες με οριακή πτώση -0,59% έχοντας υψηλό στις 631,17 μονάδες και χαμηλό στις 626,57 μονάδες.  
Ο τζίρος και ο όγκος σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν, υπάρχει μερική επάνοδος ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο με αγοραπωλησίες.
Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 21 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 48 εκατ. τεμάχια, με τα 34 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 9,5 εκατ τεμάχια στα warrants.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης