Διεθνή

Τσίπρας - Trump: Aνοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης

Τσίπρας - Trump: Aνοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης
Συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα  Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Donald Trump είχε σήμερα Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον νέο πρόεδρο Trump για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας του επισημάνθηκε  ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.
Παράλληλα συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο ενώ επιβεβαιώθηκε, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Obama στην Ελλάδα.
Πληροφορίες από το Μαξίμου  αναφέρουν ότι Τσίπρας και Trump συμφώνησαν να τα πουν ενδεχομένως και από κοντά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρόεδρου.
Παράλληλα  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε θαυμαστής της Ελλάδας, και παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.Ο Donald Trump δήλωσε ότι παρακολούθησε την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης