Διεθνή

Έρχεται στην Αθήνα ο Dijsselbloem στις 25/9 - Ποια η ατζέντα της επίσκεψης

Έρχεται στην Αθήνα ο Dijsselbloem στις 25/9 - Ποια η ατζέντα της επίσκεψης
Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο J. Dijsselbloem θα επαναλάβει ότι τα όποια μέτρα παρθούν για την απομείωση του θα συζητηθούν στο τέλος του τρίτου προγράμματος που λήγει τον Αύγουστο του 2018
Ο αγώνας δρόμου της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζεται με στόχο το κλείσιμο της γ' αξιολόγης.
Μετά την έλευση του γάλλου προέδρου E. Macron, στις 11 Σεπτεμβρίου έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του Eurogrouup.
Ωστόσο οι αφίξεις στην Ελλάδα δεν σταματούν καθώς, στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έλθει στην Αθήνα και ο επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Dijsselbloem θα θέσει μια σειρά ζητημάτων όπως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, τα NPLs, αλλλα και τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, θα υπενθυμίσει τα προαπαιτούμενα και θα ζητήσει από την κυβέρνηση να ανεβάσει ρυθμούς.
Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο J. Dijsselbloem θα επαναλάβει ότι τα όποια μέτρα παρθούν για την απομείωση του θα συζητηθούν στο τέλος του τρίτου προγράμματος που λήγει τον Αύγουστο του 2018.

Η ατζέντα του Eurogroup στις 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της Ευρωομάδας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επικεφαλής των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ESM και του ΔΝΤ θα ενημερώσουν «σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά στο εν εξελίξει πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας καθώς και για τα σχέδια που συνδέονται με την επικείμενη τρίτη επανεξέταση του προγράμματος».
Ακόμη, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την έννοια της οικονομικής ανθεκτικότητας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και θα εξετάσουν ποιοι τομείς πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστούν στην ευρωζώνη για την ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας.
Η οικονομική ανθεκτικότητα αφορά στην ικανότητα μιας χώρας να αποτρέπει και να αντιμετωπίζει οικονομικές διαταραχές.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη ζώνη του ευρώ, δεδομένου ότι οι χώρες μοιράζονται ένα κοινό νόμισμα και είναι σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες και η έλλειψη οικονομικής ανθεκτικότητας σε μια χώρα μπορεί γρήγορα να επιφέρει σοβαρές συνέπειες σε άλλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ.

Πηγή: bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης