Διεθνή

Dijsselbloem: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση πριν από τα τέλη του 2017

Dijsselbloem: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση πριν από τα τέλη του 2017
Έχει καταγραφεί πρόοδος μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης αλλά μένουν ακόμα να γίνουν πολλά είπε ο πρόεδρος του Eurogroup
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η γ΄ αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα πριν τα τέλη του 2017, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για τη δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑ, Ανδρέα Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον Dijsselbloem δεν συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την Eldorado Gold, ενώ όσον αφορά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα αξιολόγηση στις ελληνικές τράπεζες, παρέπεμψε στους θεσμούς.
Από την πλευρά του ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Benoit Coure τόνισε ότι συζητήθηκε η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι έχει καταγραφεί σημαντική βελτίωση στο τραπεζικό σύστημα, απαντώντας έτσι και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αναφέροντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι μένουν ακόμα να γίνουν πολλά.
Ο Dijsselbloem ανέφερε ότι το Eurogroup ασχολήθηκε και με την γ’ αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι οι τεχνικές ομάδες των θεσμών είναι στην Ελλάδα, ότι εξετάζουν τα στοιχεία και προετοιμάζουν το έδαφος για να ξεκινήσει γρήγορα η αξιολόγηση.
Όπως είπε, στόχος είναι η γ’ αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2017.
Ο Dijsselbloem είπε ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία και η κατάσταση στην Ευρωζώνη, όπου η οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να βρεθούν τρόποι για το πώς θα γίνει λιγότερο ευάλωτη και περισσότερο ανθεκτική, όπως και να ολοκληρωθεί η τραπεζική και νομισματική ένωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης