Αναλύσεις

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 1,3% στην Ελλάδα το 2017 αντί 2,7% που προβλέπει η κυβέρνηση

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 1,3% στην Ελλάδα το 2017 αντί 2,7% που προβλέπει η κυβέρνηση
Για την οικονομία της Ευρωζώνης ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,7Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον φετινό στόχο του 0,5% του ΑΕΠ% το 2016
Αύξηση του Ελληνικού ΑΕΠ μόλις κατά 1,3% προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην νέα, αναθεωρημένη έκθεσή του, έναντι ανάπτυξης 2,7% που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού.
Ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης μάλιστα αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018, με τον Οργανισμό να προβλέπει, ότι η Ελληνική οικονομία θα ενισχυθεί μόλις κατά 1,9%.
Ο ΟΟΣΑ πάντως τάσσεται υπέρ της περαιτέρω ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, υπογραμμίζοντας μάλιστα, ότι κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να υιοθετηθούν, ακόμα και στην περίπτωση που η Αθήνα πετύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, που προβλέπει το Μνημόνιο.
Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον φετινό στόχο του 0,5% του ΑΕΠ, αλλά και ότι έχει ήδη νομοθετήσει τα δημοσιονομικά μέτρα, που θα επιτρέψουν την επίτευξη του στόχου για την επόμενη διετία.
Ωστόσο, δεν κάνει καμία αναφορά για μετά το 2018, όπου εντοπίζεται και η κύρια διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, με το Ταμείο να ζητά μείωση του στόχου για ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% του ΑΕΠ στο 1,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης