Αναλύσεις

Fitch: Στα 45 δολάρια η μέση τιμή του πετρελαίου το 2017 - Στα 55 δολ. το 2018

Fitch: Στα 45 δολάρια η μέση τιμή του πετρελαίου το 2017 - Στα 55 δολ. το 2018
Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιστρέψει το πετρέλαιο στην τιμή μακροχρόνιας ισορροπίας, ήτοι στα 65 δολάρια / βαρέλι
Τα υψηλά αποθέματα και η δυνατότητα για την εκμετάλευση σχιστόλιθου από τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου το 2017, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα έρθει σταδιακά κατά τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, αναμένεται η προσφορά και η ζήτηση να είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένες το πρώτο εξάμηνοτου 2017.
Το ακόμη υψηλό εμπορικό απόθαμα μπορεί να καθυστερήσει οποιαδήποτε σημαντική ανταπόκριση των τιμών.
Ως εκ τούτου, διατηρεί σταθερή την παραδοχή βάσης, με το Brent και το αργό (WTI) να έχουν μια μέση τιμή στα 45 δολάρια το 2017.
Διατηρεί επίσης σταθερή την εκτίμηση για τα 55 δολάρια το βαρέλι το 2018 και τα 60 δολάρια το βαρέλι το 2019, επίπεδα που αντανακλούν την πεποίθηση ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιστρέψει το πετρέλαιο στην τιμή μακροχρόνιας ισορροπίας, ήτοι στα 65 δολάρια / βαρέλι.
Όπως διαπιστώνει η Fitch, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική πορεία των τιμών του πετρελαίου.
Οι πρωτοφανής περικοπές κεφαλαιουχικών δαπανών θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε μια έντονη πτώση της παραγωγής, ενώ υπάρχει και πιθανότητα ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης να επιβραδύνει, αν η οικονομική ανάπτυξη απογοητεύσει.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης