Αμερική

EIA: Έως το 2020 η ΗΠΑ θα είναι ο 3ος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο

EIA: Έως το 2020 η ΗΠΑ θα είναι ο 3ος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο
Από το 2010 οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 50%.
Για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια οι εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ ξεπέρασαν τις εισαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του S&P Global Platts, ενώ σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών, μέχρι το 2020 η χώρα θα είναι ο 3ος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο μετά την Αυστραλία και το Κατάρ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον S&P Global Platts, τον Νοέμβριο οι ΗΠΑ εξήγαγαν κατά μέσο όρο 210 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα και εισήγαγαν 198 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, αυτό είναι αποτέλεσμα της εγχώριας έκρηξης παραγωγής φυσικού αερίου, που θα αναμορφώσει σημαντικά την παγκόσμια αγορά ενέργειας.
Όπως σημειώνεται, από το 2010 οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 50%.
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Τύπο, η έκρηξη αυτή αναμένεται να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις επί προεδρίας Donald Trump, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα άρει τους περιορισμούς σχετικά με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με την WSJ, οι ξένοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σήμερα αυξανόμενο ανταγωνισμό από την ενεργειακή βιομηχανία των ΗΠΑ, καθώς οι παραγωγοί της προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές για να αυξήσουν το μερίδιο τους στην παγκόσμια αγορά.
Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο της
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας κάνοντας επιθετική προσπάθεια να αυξήσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά για να βοηθήσει αντισταθμίσει μια μακρά περίοδο χαμηλών τιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης