Διεθνή

Έτοιμη η Aramco για την δημόσια εγγραφή το δεύτερο 6μηνο του 2018

Έτοιμη η Aramco για την δημόσια εγγραφή το δεύτερο 6μηνο του 2018
Περιμένει το OK από την κυβέρνηση, λέει ο CEO της εταιρείας –  Άγνωστο παραμένει που θα εισαχθούν οι μετοχές
Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο, είναι πλήρως προετοιμασμένη για την  δημόσια προσφορά μετοχών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco Amin Nasser.
Απλώς περιμένει ένα πράγμα, λέει ο Nasser. Το πράσινο φως από τον μοναδικό μέτοχο: την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
"Όπως λέμε πάντα, η εταιρεία θα είναι έτοιμη για το δεύτερο εξάμηνο του 2018", δήλωσε ο Nasser στο CNBC από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Η πώληση περίπου 5% της Aramco αναμένεται να εκτιμήσει την εταιρεία από $ 1 έως $ 2 τρισεκατομμύρια, καθιστώντας τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά που έγινε ποτέ. Η δημόσια εγγραφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σχεδίου του πρίγκηπα Mohammed bin Salman για τη δημιουργία του μεγαλύτερου κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου στον κόσμο και τη διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας και την απεξάρτησή της από το πετρέλαιο.
Ωστόσο, οι φήμες για τις καθυστερήσεις στην πώληση μετοχών κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό, τροφοδοτούμενες από τις περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές πτυχές της δημόσιας εγγραφής, συμπεριλαμβανομένου του τόπου όπου θα εισαχθούν οι μετοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης