Διεθνή

Κουβέιτ: Η Kufpec μειώνει τον στόχο παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου

Κουβέιτ: Η Kufpec μειώνει τον στόχο παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η κρατική επιχείρηση Kufpec αναθεωρεί το στόχο του 2020 και επιδιώκει εξαγορές
Η Kuwait Foreign Petroleum Exploration Co. μείωσε τον στόχο παραγωγής για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο λόγω της πτώσης των τιμών του αργού που ξεκίνησε το 2014, δήλωσε ο CEO της εταιρείας Sheikh Nawaf Saud Al-Sabah.
Η Kufpec, μονάδα της κρατικής εταιρείας Kuwait Petroleum Corp., αναθεώρησε τον στόχο παραγωγής της για το 2020 σε 150.000 βαρέλια ημερησίως ισοδύναμου πετρελαίου από 200.000 βαρέλια ημερησίως, δήλωσε ο Al-Sabah σύμφωνα με το Bloomberg.
Η εταιρεία, η οποία πέρυσι άντλησε 84.000 βαρέλια ημερησίως ισοδύναμου πετρελαίου, επιδιώκει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία στις Η.Π.Α. και  σε άλλες χώρες, τα οποία πληρούν "στρατηγικά προσδιορισμένα κριτήρια", ανέφερε, χωρίς να προσδιορίσει τα κριτήρια ή τις αγορές-στόχους.
"Κατά τη διάρκεια της ύφεσης, σκοπίμως αποφύγαμε να κάνουμε μεγάλες εξαγορές που ήταν επικίνδυνες τότε", δήλωσε ο Al-Sabah.
 «Δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τις υψηλές αποτιμήσεις που πληρώνουν οι άλλοι». Η Kufpec θεωρούσε ότι ήταν "πιο ρεαλιστικό" να αναθεωρήσει τον στόχο παραγωγής της και να το επαναξιολογήσει αργότερα, συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης