Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σ. Αναστασόπουλος: Απαραίτητη η δημιουργία θετικού κλίματος για τις επενδύσεις

Σ. Αναστασόπουλος: Απαραίτητη η δημιουργία θετικού κλίματος για τις επενδύσεις
Το 2018 έτος ορόσημο για τις σχέσεις Ελλάδας καιΗΠΑ - Ομιλία του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση
«Απαραίτητη προϋπόθεση για βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι η δημιουργία ενός κλίματος θετικού για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα" τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Αthenaeum Ιntercontinental.
Στην καθιερωμένη πλέον ετήσια εκδήλωση, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το σύνολο του πολιτικού, επιχειρηματικού, και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, όπως ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.
 
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους άνοιξε τον χαιρετισμό του με την ευχή για μια καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και κουράγιο ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προκλήσεις τις νέας χρονιάς.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σταδιακή έξοδο από την ύφεση και την επερχόμενη ανάπτυξη, η οποία όπως τόνισε «δεν θα έρθει από μόνη της, αυτόματα και νομοτελειακά, επειδή επιτύχαμε δημοσιονομική εξισορρόπηση και γρήγορη συμφωνία με τους εταίρους για την Τρίτη αξιολόγηση, και εδώ εντοπίζω την ευθύνη όλων μας ώστε η επιστροφή στην ανάπτυξη να μην θεωρείται δεδομένη».
Και συνέχισε, «Απαραίτητη προϋπόθεση για βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι η δημιουργία ενός κλίματος θετικού για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
Προέχει επομένως η διατήρηση της σταθερότητας και εμπιστοσύνης, δηλαδή της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και παράλληλα της συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου, και βεβαίως όχι την ανατροπή του, με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την χαμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.
 Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι επιμονή του Επιμελητηρίου στην ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με πλήρη ανάληψη της ιδιοκτησίας του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση, βρίσκει σήμερα ανταπόκριση από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, όπως αυτά του Υπουργού Oικονομικών και των χθεσινών εξαγγελιών του για ένα δικό μας μεταμνημονιακό πλαίσιο δεσμεύσεων που θα διαμορφώσει η κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στο κομβικής σημασίας γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ του 2018 σημείωσε, «το Ελληνο Αμερικανικό Επιμελητήριο  έχει αναλάβει την διοργάνωση του Αμερικανικού Περιπτέρου.  Εστιάζοντας στην τεχνολογία και την καινοτομία, όπου οι ΗΠΑ έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα, στοχεύουμε στην προσέλκυση ισχυρών εταιρειών στο Περίπτερο μας και στην παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών και επιχειρηματικών αποστολών από τις ΗΠΑ και όλες τις γειτονικές χώρες».
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης