Χρηματιστήριο & Αγορές

Νέες απώλειες στη Wall Street - Πτώση 0,85% στον Nasdaq

Νέες απώλειες στη Wall Street - Πτώση 0,85% στον Nasdaq
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε  9 μονάδες χαμηλότερα  ή 0,04% στις 23848 μονάδες μετά από πτώση πάνω από 100 μονάδες
Συνεχίσθηκαν για δεύτερη μέρα οι απώλειες στη Wall Street με τον τεχνολογικό τομέα να οδηγεί χαμηλότερα την αγορά.
Ο  Nasdaq υποχώρησε 0,85%, στις 6949,23 μονάδες, καθώς η Apple υποχώρησε 0,8% και η Amazon είχε πτώση4,5%.
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,29%,  στις 2605 μονάδες με την τεχνολογία να μειώνεται κατά 0,5%.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε  9 μονάδες χαμηλότερα  ή 0,04% στις 23848 μονάδες μετά από πτώση πάνω από 100 μονάδες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο δείκτης 30 μετοχών αυξήθηκε επίσης περισσότερο από 200 μονάδες νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά -1,1%, η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, να καταγράφει κέρδη (+0,6%).
Η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε κατά +0,54%, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις βαριές απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς βρίσκει στήριξη στις αλλαγές ιδιωτικού απορρήτου που ανακοίνωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, που είχε σαν αποτέλεσμα να «χαθούν» πάνω από 100 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή του.
Εν όψει της έναρξης ισχύος ενός νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία δεδομένων τον Μάιο, το κοινωνικό δίκτυο θα προσθέσει ένα νέο μενού «Συντομεύσεις προστασίας απορρήτου» το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ό,τι έχουν μοιραστεί και να το διαγράφουν, καθώς επίσης και χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέπουν να κατεβάζουν τα δεδομένα τους και να τα μετακινούν σε άλλη υπηρεσία.
Ωστόσο, σημαντική πτώση 4,96% σημείωσε η μετοχή της Netflix, ενώ «έσπασε» τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων (283,9 δολάρια), κάτι που ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως αρχή μίας «bear» αγοράς.
Πιέσεις δέχθηκε και η μετοχή της Amazon, υποχωρώντας κατά 4,38%, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι έτοιμος να αναλάβει μέτρα κατά της (ευνοϊκής) φορολογικής μεταχείρισης που απολαμβάνει η Amazon.
Η μετοχή του Facebook υποχωρεί σχεδόν κατά 20% από τις 16 Μαρτίου, όταν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισε ότι υπήρξε διαρροής δεδομένων, μετά την είδηση ότι τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου περιήλθαν στην κατοχή της εταιρείας Cambridge Analytica..

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης