Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Καθοριστικός ο ρόλος του Putin στη συμφωνία του ΟΠΕΚ με τα μη μέλη του Οργανισμού

Medvedev: Καθοριστικός ο ρόλος του Putin στη συμφωνία του ΟΠΕΚ με τα μη μέλη του Οργανισμού
Χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του 19,5% των μετοχών της Rosneft από την Glencore και το fund του Κατάρ ως «μεγάλη επιτυχία»
Οι επαφές του Προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin με τους ηγέτες των υπολοίπων κρατών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των μη μελών του Οργανισμού για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev.
Ο Medvedev χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός, ότι επιτεύχθηκε η συμφωνία.
Υποστήριξε δε, ότι «όλοι όσοι συμμετείχαν στις συζητήσεις θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο της Ρωσίας», προσθέτοντας ότι «έπαιξε καθοριστικό ρόλο».
«Μπορεί να μην είμαστε μέλος του ΟΠΕΚ, αλλά προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε αυτή την διαδικασία», δήλωσε ο Medvedev.
Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, είπε ότι επιλύει σε μεγάλο βαθμό τα θέματα του προϋπολογισμού.
Πρόσθεσε δε, ότι «δεν είναι μείζονος σημασίας ποιος αποκτά τις μετοχές, εφόσον προσφέρει την πρέπουσα τιμή».
Χαρακτήρισε δε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του 19,5% των μετοχών της Rosneft από την Glencore και το fund του Κατάρ ως «μεγάλη επιτυχία», καθώς όπως είπε «επιτεύχθηκε ένα καλό οικονομικά αποτέλεσμα».
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας Sberbank, απάντησε κατηγορηματικά, ότι «η Sberbank δεν είναι στον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης