Διεθνή

Ο Turkish Stream και ο πυρηνικός σταθμός Akkuyu στο επίκεντρο συνομιλίας Medvedev-Yildirim

Ο Turkish Stream και ο πυρηνικός σταθμός Akkuyu στο επίκεντρο συνομιλίας Medvedev-Yildirim
Οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών
Η ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας των πρωθυπουργών των δύο χωρών Dmitry Medvedev και Binali Yildirim, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πορεία των δύο μεγάλων ενεργειακών έργων στην Τουρκία, του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού Akkuyu NPP.
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι πλευρές συζήτησαν την εφαρμογή των διμερών συμφωνιών συνεργασίας, που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στη Μόσχα στις 6 Δεκεμβρίου 2016.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για τα μεγάλα έργα ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream».
Ακόμη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Medvedev «στο πλαίσιο της επέκτασης της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, οι δύο πλευρές επανέλαβαν τα σχέδιά τους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, για την απλούστευση της αμοιβαίας πρόσβασης των προϊόντων τους ο ένας στην αγορά του άλλου».
Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ομόλογό του της Τουρκίας για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης