Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συνάντηση Τσίπρα με Έλληνες επιστήμονες στο Greek Energy Forum

Συνάντηση Τσίπρα με Έλληνες επιστήμονες στο Greek Energy Forum

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενέργεια

Να αξιοποιηθεί τώρα το θετικό μομέντουμ της ελληνικής οικονομίας για να στηριχθεί η δυναμική ανάκαμψη της χώρας, κάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Σίτι του Λονδίνου.

Από την έδρα ενός από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης, απευθυνόμενος σε σημαίνοντα στελέχη της επενδυτικής-χρηματοπιστωτικής κοινότητας του Σίτι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι «η πρόσφατη λύση για το χρέος επισφραγίζει το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας για την Ελλάδα, ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας». Όπως σημείωσε, «η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη σταθερή και βιώσιμη έξοδο στις αγορές».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε, με τοποθέτησή του, σε περίπου 120 εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας, με τους οποίους στη συνέχεια συζήτησε απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση σε πιο στενό κύκλο συμμετεχόντων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χθες συναντήθηκε με Έλληνες επιστήμονες -εργαζόμενους στο Λονδίνο, όπου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκε μια σειρά από σημαντικά θέματα, με αυτά της ενέργειας να ξεχωρίζουν.

Ειδικότερα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια με τον πρωθυπουργό να συζητά για το συγκεκριμένο θέμα με νέα στελέχη από  τον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα, οι οποίοι τόνισαν ότι  ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

Επιπλέον, συζήτησαν τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης