Ενέργεια

Ξεκινάει η κατασκευή της 2ης γραμμής διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας-Βουλγαρίας

Ξεκινάει η κατασκευή της 2ης γραμμής διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Το εκτιμώμενο κόστος επένδυσης είναι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό τμήμα της γραμμής
Ο ΑΔΜΗΕ ξεκινάει σύντομα την κατασκευή και δεύτερης γραμμής διασύνδεσης του ηλεκτρικού δικτύου Ελλάδας-Βουλγαρίας με τη γραμμή Νέας Σάντας Έβρου–Maritza East 1, με τη λειτουργία της οποίας θα διπλασιαστεί η δυναμικότητα ανταλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των δικτύων των δύο χωρών.
Η νέα γραμμή Νέας Σάντας–Maritza East 1 μήκους περίπου 130 χλμ., εκ των οποίων μόνο τα 29 χλμ. είναι επί Ελληνικού εδάφους, έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί από τους διαχειριστές των δύο χωρών να κατασκευαστεί μονή βαρέος τύπου και δυναμικότητας 400 ΚV.
Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (Project of Common Interest–PCI).
Το εκτιμώμενο κόστος επένδυσης είναι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό τμήμα της γραμμής, το οποίο θα κατασκευασθεί στο Νομό Ροδόπης.
Προσδοκώμενο έτος ολοκλήρωσής του έργου είναι το 2021.
Η νέα διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας θα αυξήσει την ικανότητα μεταφοράς μεταξύ των δύο χωρών, ενισχύοντας το διάδρομο Βορρά-Νότου και κατά αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ.
Επιπλέον, η νέα διασύνδεση  θα συμβάλλει στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού δικτύου στα ανατολικά και ως εκ τούτου στην μελλοντική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής και της Τουρκικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης