Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνες για την υγροποίηση της βιομάζας με στόχο την παραγωγή καθαρών καυσίμων

Έρευνες για την υγροποίηση της βιομάζας με στόχο την παραγωγή καθαρών καυσίμων

Στην υγροποίηση της βιομάζας χρησιμοποιούνται γεωργικά υπολείμματα για την παραγωγή καθαρού υγρού καυσίμου υδρογονανθράκων

Σημαντική πρόοδο στην υγροποίηση της βιομάζας έχει πραγματοποιήσει μια κινεζική εταιρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Science and Technology.
Σε σύγκριση με την σημερινή βιομάζα όπως η αιθανόλη και το βιοντίζελ, στην υγροποίηση της βιομάζας χρησιμοποιούνται γεωργικά υπολείμματα για την παραγωγή καθαρού υγρού καυσίμου υδρογονανθράκων, δήλωσε ο Τσούι Γιονγκτσίν, επικεφαλής της ερευνητικής εταιρίας Beijing Sanju Environmental Protection and New Material Co., Ltd, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποίησε ανεξάρτητες έρευνες και μελέτες.
Η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών διενήργησε επαναλαμβανόμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες 2,1 τόνοι μίσχου καλαμποκιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έναν τόνο υγροποιημένου βιοκαυσίμου με περιεκτικότητα οξυγόνου λιγότερο από 5%.
Αυτή η τεχνική θα μειώσει το κόστος επεξεργασίας και θα βελτιώσει την ποιότητα του καυσίμου, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά την εκροή λυμάτων.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρίας, η τεχνική αυτή προγραμματίζεται να παράξει 5 εκατ. τόνους σε πέντε χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης