Διεθνή

Η Chevron ξεκινά την πώληση πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Θάλασσα

Η Chevron ξεκινά την πώληση πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Θάλασσα

Σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της στην Ευρώπη προχωρεί η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία

Η Chevron ξεκίνησε την πώληση αρκετών πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην γηράσκουσα Βόρεια Θάλασσα, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων της στη Ευρώπη.
Η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια είναι ο τελευταίος βετεράνος παραγωγός της Βόρειας Θάλασσας που επιδιώκει να περιορίσει την παρουσία του στη 50ετή λεκάνη της Βόρειας Θάλασσας, όπου η παραγωγή έχει σταθερά μειωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Η BP, η Royal Dutch Shell και η ConocoPhillips έχουν πωλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στη Βόρεια Θάλασσα τα τελευταία χρόνια.
"Η Chevron Upstream Europe ξεκινά μια αναδιάρθρωση  του χαρτοφυλακίου της ... ελήφθη απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας για όλα τα βρετανικά περιουσιακά στοιχεία της Βόρειας Θάλασσας", δήλωσε  εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.
Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τα πεδία Alba, Alder, Captain, Elgin / Franklin, Erskine και Jade, καθώς και την πλατφόρμα Britannia και τους δορυφόρους της.
Η Chevron έχει επικεντρώσει τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειές της στην ταχεία αύξηση της παραγωγής σχιστόλιθου στη λεκάνη Permian στο Τέξας καθώς και στο τεράστιο πεδίο Tengiz στο Καζακστάν.
Παρόλο που επιδιώκει να βγει από τα περιουσιακά στοιχεία της Βόρειας Θάλασσας, η Chevron μελετά επίσης την ανάπτυξη του πεδίου Rosebank δυτικά των νησιών Shetland.
Η εταιρεία, μαζί με τους συνεργάτες της Suncor, Siccar Point και Ineos προσπαθεί να μειώσει το κόστος του έργου.
Η καθαρή ημερήσια παραγωγή της Chevron στη Βόρεια Θάλασσα το 2017 ήταν κατά μέσο όρο 50.000 βαρέλια πετρελαίου και 155 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Η Chevron απασχολεί περίπου 610 άτομα και 220 εργολάβους στη Βόρεια Θάλασσα, δήλωσε η εκπρόσωπος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης