Διεθνή

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές LPG της Τουρκίας τον Μάιο

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές LPG της Τουρκίας τον Μάιο

Οι εξαγωγές σημείωσαν επίσης αύξηση κατά την ίδια περίοδο κατά περίπου 35% σε 9,5 χιλιάδες τόνους σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017

Οι εισαγωγές υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG) αυξήθηκαν σχεδόν κατά 9,8% σε 304 χιλιάδες τόνους τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο ενεργειακός φυλακτής της χώρας.

Τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής για την Ενεργειακή Αγορά (EPDK) έδειξαν ότι οι εισαγωγές στην Τουρκία προήλθαν από πολλές χώρες, όπως η Αλγερία, οι ΗΠΑ, το Καζακστάν, η Ρωσία, η Λιβύη και η Νορβηγία.

Οι εξαγωγές σημείωσαν επίσης αύξηση κατά την ίδια περίοδο κατά περίπου 35% σε 9,5 χιλιάδες τόνους σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017.

Μεταξύ των χωρών που εισήγαγαν τους υψηλότερους όγκους LPG από την Τουρκία ήταν η Αίγυπτος, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η Συρία, Τυνησία.

Οι συνολικές πωλήσεις LPG χτύπησαν περίπου. 345 χιλιάδες τόνους τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένων 268,6 χιλιάδων τόνων καυσαερίων, 68 χιλιάδων τόνων εμφιαλωμένου υγραερίου και 8,8 χιλιάδων τόνων χύδην LPG

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης