Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία Socar - Uniper σε έργα για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

tags :
Συνεργασία Socar - Uniper σε έργα για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Στόχος της συμφωνίας η ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στις διαδικασίες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο Αζερμπαϊτζάν

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν και η γερμανική εταιρία ενέργειας Uniper θα συνεργαστούν σε έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε η SOCAR.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της καγκελαρίου Angela Merkel στο Αζερμπαϊτζάν το Σάββατο, οι δυο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία στο Μπακού με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στις διαδικασίες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο Αζερμπαϊτζάν.

«Ο γερμανικός πάροχος ενέργειας και η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν εργάζονται σε στενή συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε η SOCAR.

Το 2013, Uniper και Socar συνήψαν μια μακροπρόθεσμη σύμβαση εφοδιασμού με φυσικό αέριο το 2013, υπενθύμισε η SOCAR προσθέτοντας ότι έως και το 2045 θα διοχετεύεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο μέχρι και 1,5 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω του νότιου διαδρόμου αερίου.

Αυτές οι παραδόσεις φυσικού αερίου χρησιμεύουν για τη διαφοροποίηση της ευρωπαϊκής και μαζί της γερμανικής προμήθειας φυσικού αερίου και την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού και του ανταγωνισμού », δήλωσε η SOCAR.

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν κοινή επιχείρηση (JV) για την ανάπτυξη της ενεργειακής απόδοσης το 2016, πρόσθεσε επίσης η SOCAR.

Η κοινή επιχείρηση αναμένεται να αποκτήσει πρόσθετη αξία εκσυγχρονίζοντας και επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ατμού στο χημικό συγκρότημα SOCAR στο Sumgayit Azerikimya, εξήγησε. Η έναρξη λειτουργίας νέων εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης