Επιχειρήσεις

Cenergy: Στο 7,45% από 22,51% μειώθηκαν οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων από τη Σωληνουργεία Κορίνθου

Cenergy: Στο 7,45% από 22,51% μειώθηκαν οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων από τη Σωληνουργεία Κορίνθου

Το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πράξη με την οποία τροποποίησε την προκαταρκτική απόφασή του

Τον περιορισμό των δασμών αντιντάμπινγκ που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος μεταξύ άλλων στη «Σωληνουργεία Κορίνθου» σε 7,45% από 22,51% επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Cenergy Holdings.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου της 23ης Αυγούστου 2018 (http://www.cenergyholdings.com/investor-relations/regulatory-news/press-releases/), η Cenergy Holdings S.A. (Cenergy Holdings) ανακοινώνει ότι, την 14η Σεπτεμβρίου 2018, το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πράξη με την οποία τροποποίησε την προκαταρκτική απόφασή του στο πλαίσιο της έρευνας για την επιβολή δασμών αντιντάμπινγκ (antidumping duty investigation) στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου  διαμετρήματος από την Ελλάδα, για να διορθώσει σημαντικό διοικητικό σφάλμα στον αρχικό υπολογισμό του περιθωρίου ντάμπινγκ για την θυγατρική Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του αμερικανικού νόμου.
Συνεπεία της διόρθωσης, το περιθώριο ντάμπινγκ μειώθηκε από 22,51% σε 7,45% με αναδρομική ισχύ από την 27η Αυγούστου 2018, ημερομηνία δημοσίευσης της αρχικής προκαταρκτικής απόφασης. Η ανωτέρω τροποιητική πράξη του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δημοσιεύτηκε με σημερινή ημερομηνία στην επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως (Federal Register/Vol.83, No.188).
Η θυγατρική της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. συνεχίζει να συνεργάζεται με τις  αρχές του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και με τους αμερικανούς πελάτες της ενόψει του οριστικού καθορισμού του δασμού αντιντάμπινγκ που θα αποφασισθεί τον Φεβρουάριο του 2019.

Νωρίτερα το:

Στο ένα τρίτο σε σχέση με το ποσοστό που είχε αποφασιστεί τον Αύγουστο περιορίστηκαν οι δασμοί αντιντάμπινγκ που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος μεταξύ άλλων στη «Σωληνουργεία Κορίνθου».
Συγκεκριμένα,σύμφωνα με πληροφορίς  το ποσοστό των δασμών από 22,51% μειώνεται, με απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, σε 7,45%.
Οι δασμοί επιβλήθηκαν τον Αύγουστο στις εισαγωγές από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, την Κορέα και την Τουρκία και η απόφαση για τη μείωσή τους σε ό,τι αφορά την ελληνική επιχείρηση είναι αποτέλεσμα των επαφών και του διαλόγου που ακολούθησε, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη χώρα μας. Θεωρείται δε όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες θετική εξέλιξη ενόψει του Φεβρουαρίου του 2019 οπότε θα κριθεί οριστικά η επιβολή ή μη των δασμών, με την έννοια ότι αφενός υπάρχει μείωση της επιβάρυνσης και αφετέρου ότι οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν και ο διάλογος που ακολούθησε με τις αμερικανικές αρχές έφεραν αποτελέσματα.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στόχος παραμένει η πλήρης εξάλειψη των δασμών αντιντάμπινγκ και ότι αν η τελική απόφαση είναι θετική, τότε θα επιστραφεί το σύνολο των επιπλέον ποσών που θα έχουν καταβληθεί στο μεσοδιάστημα.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η απόφαση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ελήφθη στις 21 Αυγούστου. Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις έξι χώρες που κατηγορείται για απειλή και όχι για πρόκληση ζημίας.

 

 



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης