Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ένταξη ακόμη 9.455 αιτήσεων στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» - Στα 145,1 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων

Ένταξη ακόμη 9.455 αιτήσεων στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» - Στα 145,1 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 37.666 υπαγωγές στο πρόγραμμα, καλύπτοντας περίπου το 66% του προϋπολογισμού της άμεσης ενίσχυσης

Tην υπαγωγή επιπλέον 9.455 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» ενέκρινε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση (2/10) η Επενδυτική Επιτροπή, του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας.
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για τα νέα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 145,1 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 108,6 εκατ. ευρώ).
Στις αιτήσεις αυτές, συμπεριλαμβάνονται 5.572 παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσό, πέραν της επιχορήγησης, θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια.
Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς δύο στους τρεις (67,2%) δικαιούχους ανήκουν στην ασθενέστερη εισοδηματική κατηγορία.
Επίσης, το 56,8% των αιτήσεων αφορά σε κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.
Συνολικά, οι μέχρι σήμερα υπαγωγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ανέρχονται σε 37.666, καλύπτοντας περίπου το 66% του προϋπολογισμού της άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος.
Συγκεκριμένα, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων για το σύνολο των αιτήσεων μέχρι σήμερα είναι 582,42 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 406,6 εκατ. ευρώ).
Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται ανακοίνωση και για νέες υπαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης