Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Με κέρδη έκλεισε και η 2η συνεδρίαση του 2017 - Στο δρόμο για τις 20.000 μονάδες παραμένει ο Dow

tags :
Wall Street: Με κέρδη έκλεισε και η 2η συνεδρίαση του 2017 -  Στο δρόμο για τις 20.000 μονάδες παραμένει ο Dow
Ο S & P  Energy Sector έκλεισε στις 559,30 μονάδες με υποχώρηση 0,29%
Στην τροχιά των κερδών παρέμεινε και στη 2η συνεδρίαση της χρονιάς η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 4/1/2017, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενισχύθηκε περίπου 65 πόντους, με τη Disney να συμβάλλει με τα περισσότερα κέρδη, τοποθετώντας την απόσταση σε 100 πόντους από τις  20.000 μονάδες. Τελικά έκλεισε στις 19.942,16 μονάδες με άνοδο 0,30%
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,88% στις 5477 μονάδες .
Ο S & P 500 κέρδισε 0,57% και έκλεισε στις 2270,75 μονάδες.
Ο S & P  Energy Sector έκλεισε στις 559,30 μονάδες με υποχώρηση 0,29%
Τα πρακτικά έδειξαν ότι η Fed ανησυχεί για την ενίσχυση των  δημοσιονομικών κινήτρων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη ζήτηση πάνω από τα βιώσιμα επίπεδα.
Οι επενδυτές αναζητούσαν ενδείξεις σχετικά τις εκτιμήσεις της  κεντρικής τράπεζας για τα προτεινόμενα μέτρα  δημοσιονομικής πολιτικής του νέου προέδρου Donald Trump.
Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά την τελευταία συνεδρίασή της για μόλις δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία και προβλέπει τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2017.
«Σε κάποιο βαθμό, (τα πρακτικά) ενισχύουν την αντίληψη ότι θα δούμε περισσότερη ανάπτυξη», δήλωσε ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Key Private Bank.
Μετοχές συσπειρώθηκαν σημαντικά από τη νίκη του ατού, ανάμεσα στις προοπτικές των περικοπών δημοσιονομικών κινήτρων και φορολογικών. Rob Lutts, επικεφαλής επενδύσεων της Cabot Wealth Management, δήλωσε ότι πιστεύει πως η ανοδική αγορά των ΗΠΑ μπορεί να συνεχιστεί κάτω από Trump. «Ίσως είμαστε στην έκτη ή έβδομη συμμετοχή», είπε. «Νομίζω ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Trump επεκτείνει αυτό."
Ο Mike Bailey, διευθυντής έρευνας στο FBB Capital Partners, δήλωσε: «Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες μετοχές με αυξανόμενο κίνδυνο εκτέλεσης", που σημαίνει ότι ορισμένες μετοχές θα μπορούσαν να μειωθούν αν Trump δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης