Τελευταία Νέα
Τα Νέα του TAP

Συγκόλληση από χρυσάφι στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους αγωγούς TAP και TANAP

tags :
Συγκόλληση από χρυσάφι στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους αγωγούς TAP και TANAP
Ο Νότιος Διάδρομος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Shah Deniz ΙΙ» της Κασπίας προς την Τουρκία, κι από εκεί στις ευρωπαϊκές αγορές
Ένα σημαντικό ορόσημο επιτεύχθηκε το Νοέμβριο για την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, με την πετυχημένη σύνδεση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και του Αγωγού Φυσικού Αερίου της Ανατολίας (TANAP), χάρις στην τελική «χρυσή συγκόλληση» που ενώνει τους δύο αγωγούς.
Η ένωση αυτή φέρνει πιο κοντά την έναρξη λειτουργίας του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, μιας νέας ενεργειακής διαδρομής που θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού. 

Από την Κασπία στην Ευρώπη
Ο Νότιος Διάδρομος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Shah Deniz ΙΙ» της Κασπίας προς την Τουρκία και, στη συνέχεια, στις ευρωπαϊκές αγορές. Αποτελείται από ένα σύστημα αγωγών: τον Αγωγό του Νότιου Καυκάσου (SCP), τον ΤΑΝΑΡ και τον ΤΑΡ – με τους δύο τελευταίους να ενώνονται με τη «χρυσή συγκόλληση» που πραγματοποιήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την παρουσία εκπροσώπων και από τα δύο έργα.
 


Σχολιάζοντας τη συγκόλληση, ο Γενικός Διευθυντής του TAP, Luca Schieppati, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που κάναμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Η σύνδεση του TAP με τον TANAP σηματοδοτεί ότι οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου που θα φέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη το 2020, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον TANAP, τις αρχές και κυβερνήσεις, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της σύνδεσης».
 
www.worldenergynews.gr

 

 

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης