Επιχειρήσεις

Η ιταλική Enel εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία λογισμικού ενέργειας Demand Energy

Η ιταλική Enel εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία λογισμικού ενέργειας Demand Energy
H Enel ανακοίνωσε ότι υπέγραψε και μια συμφωνία-πλαίσιο με τη Saudi Electricity Company για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και την ψηφιοποίηση των δικτύων
H μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ιταλίας η Enel ανακοίνωσε την Τετάρτη 11/1/2016 ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ενέργειας Demand Energy με έδρα τις ΗΠΑ με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.
Η Demand Energy, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Νέα Υόρκη, και έχει σχεδιάσει το λογισμικό για τα συστήματα αποθήκευσης στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, με εγκατεστημένη ισχύ 3 μεγαβάτ ενώ έχει σε εξέλιξη  επιπλέον έργα 30 MW.
Η Enel, η οποία λειτουργεί σε περισσότερες από 30 χώρες, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία στην επιχείρηση του δικτύου της σε όλο τον κόσμο.
"Μέσα από αυτή τη συμφωνία θα είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε  σημαντικά τη θέση μας στην αναπτυσσόμενη αγορά αποθήκευσης της μπαταρίας ... επεκτείνοντας την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αποθήκευση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως» τόνισε ο επικεφαλής  του τομέα πράσινης ενέργειας της Enel,  Francesco Venturini.
Η Enel, η Νο 1 εταιρεία της Ευρώπης από την άποψη των πελατών, επιδιώκει να αναβαθμίσει τα δίκτυά της με στόχο την ανάπτυξη της επιχείρησης  στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προετοιμασία για την ψηφιακή εποχή, όταν οι οικιακές συσκευές θα πρέπει να συνδεθούνμε το Internet.
Νωρίτερα την Τετάρτη η Enel ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια συμφωνία-πλαίσιο με τη Saudi Electricity Company  για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και την ψηφιοποίηση των δικτύων.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης