Επικαιρότητα

Αρχές Φεβρουαρίου η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή - Την Τετάρτη (9/1) συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ

Αρχές Φεβρουαρίου η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή - Την Τετάρτη (9/1) συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ
Ορόσημο η Συμφωνία των Πρεσπών για τους ΑΝΕΛ
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή των Σκοπίων, στην Αθήνα, το κλίμα στον κυβερνητικό συνασπισμό μόνο ευχάριστο δεν είναι.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ορίσει ως τελευταίο ορόσημο αυτής της κυβερνητικής συνύπαρξης την ημερομηνία που η συμφωνία των Πρεσπών θα εισαχθεί προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.
Πάντως ο πρωθυπουργός από τη Σαμοθράκη ξεκαθάρισε πως δεν κάνει πίσω στη συμφωνία των Πρεσπών αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος και ρίσκο ενώ η απάντηση του μετά τις διαδοχικές αναρτήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι ηχηρή και ταυτόχρονα ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει στη Βουλή ότι κι αν αποφασίσει να κάνει ο Πάνος Καμμένος.
Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά τις αναρτήσεις του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να στείλει διπλό μήνυμα.
Πρώτον, ότι έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών και κατά δεύτερον, φαίνεται να πετάει και το «γάντι» σε όποιον θέλει να θέσει εμπόδιο είτε στην περαιτέρω πορεία της κυβερνητικής θητείας είτε και στη συμφωνία και να αμφισβητήσει αυτό το δεδομένο μέσα στη Βουλή.
Στους παραλήπτες αυτής της επισήμανσης, εκτός από τον κυβερνητικό εταίρο, συγκαταλέγεται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο εσωτερικό του μεγαλύτερου κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορετικό.
Η χημεία έχει χαλάσει καθώς όπως σημείωσε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος.

Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το πλαίσιο, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα 7 Ιανουαρίου 2019 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου το επίκεντρο θα εστιαστεί στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το πως θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι που ξεδιπλώνεται μπροστά του μέχρι και τον Μάρτιο 2019.
Όλα συγκλίνουν, τη δεδομένη στιγμή, ότι η συμφωνία θα έρθει πιο γρήγορα στη Βουλή και τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου πιθανότατα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, αν ευσταθούν  βέβαια, οι περί πλειοψηφίας εκτιμήσεις της κυβέρνησης.
Επιπροσθέτως, από την Τετάρτη 9/1/2019 - που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ - και μετά, όλα δείχνουν ότι ο χρόνος για την κυβερνητική συμπόρευση μετράει αντίστροφα.
Σε ότι αφορά το στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέχρι αυτή την ώρα κανείς δεν συνηγορεί ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή καθώς παραμένει ερωτηματικό ο χρόνος του «διαζυγίου».
Μένει να δούμε αν θα ανοίξει τα χαρτιά του την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου ο Πάνος Καμμένος.

Παπαχριστόπουλος: Θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ

Πάντως οι τριγμοί στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ καλά κρατούν, όπως άλλωστε προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος επανέλαβε τη διαφωνία του με τη «γραμμή» των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως προς το Μακεδονικό, τονίζοντας πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μόλις αυτή έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - συνάντηση η οποία φέρεται πως ήταν μια από τις αφορμές που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του κ.Καμμένου - ο κ.Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι δεν ήταν μυστική και ότι έγινε προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο, σαφής ήταν προς τις προθέσεις του.
«Δεν πρόκειται να συμβάλλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα κυβέρνηση» είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, αναφέροντας πως ακόμα και αν διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, πρώτα θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του.
«Θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ» είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς αν στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν έχει τεθεί επ’ ουδενί τέτοιο ζήτημα.
Όπως είπε, δεν υπήρξε ποτέ μέρος οποιαδήποτε συνδιαλλαγής, αν και δεν ξεκαθάρισε τι πράξει αν τελικά του γίνει μια τέτοια πρόταση στις επόμενες εκλογές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης