Ηλεκτρισμός

Με αεροστροβολικές μονάδες στην Κρήτη θα καλύψει προσωρινά η ΔΕΗ τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του νησιού

Με αεροστροβολικές μονάδες στην Κρήτη θα καλύψει προσωρινά η ΔΕΗ τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του νησιού

Οι μονάδες θα παράγουν ρεύμα μέχρι την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Κρήτη – Πελοπόννησος

Mε αεριοστροβιλικές μονάδες που θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ στους υφιστάμενους σταθμούς θα ενισχυθεί το ηλεκτρικό σύστημα της Κρήτης για φέτος και μέχρι να λειτουργήσει η σύνδεση του νησιού με την Πελοπόννησο, κάτι που αναμένεται εντός του 2020. 
Αυτό προβλέπει ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στην τροπολογία για την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που κατέθεσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή.
Η σχετική ρύθμιση, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, έχει το χαρακτήρα του επείγοντος γι’ αυτό και η εγκατάσταση των μονάδων προβλέπεται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί αδειοδότησης.
Η ΔΕΗ καλείται βάσει της εν λόγω ρύθμισης να μεταφέρει και να εγκαθιστά στην Κρήτη πρόσθετες μονάδες παραγωγής για την κάλυψη του ελλείμματος που διαπιστώνεται από τη ΡΑΕ και τον Διαχειριστή.
Κατά παρέκκλιση επίσης των υφιστάμενων διατάξεων, με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση χορηγείται άδεια εγκατάστασης και προσωρινής λειτουργίας διάρκειας δύο ετών στους σταθμούς στους οποίους θα εγκατασταθούν οι νέες μονάδες. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης