Ενέργεια

Made in Florida... το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Made in Florida... το  μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες
Το σύστημα θα συμβάλει στη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων
Το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία Florida Power & Light Company (FPL) δίπλα σε υπάρχουσα ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας.
Με την προτεινόμενη μπαταρία που διαθέτει ισχύ 409MW, η εταιρεία ενέργειας της Φλόριντα ισχυρίζεται ότι θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μπαταρία που λειτουργεί σήμερα παγκοσμίως. Επιπλέον, το σύστημα θα συμβάλει στη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και θα επιταχύνει έτσι τον «παροπλισμό» δύο γειτονικών μονάδων ισχύος φυσικού αερίου της δεκαετίας του 1970.
Το κέντρο αποθήκευσης ενέργειας FPL Manatee θα τροφοδοτηθεί από μια υπάρχουσα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο Parrish της περιφέρειας Manatee και θα μπορεί να διανέμει 900MWh ηλεκτρικής ενέργειας. Θα αρχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες το 2021, με τις μπαταρίες να χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα κατά τις περιόδους αιχμής της ζήτησης, μειώνοντας έτσι την απαίτηση για ηλεκτρική ενέργεια από άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Θα είναι σε θέση να παρέχει ενέργεια ισοδύναμη με 329.000 σπίτια για μια περίοδο δύο ωρών, εξοικονομώντας έτσι στους πελάτες FPL περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στη διαδικασία.
Ο Eric Silagy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FPL, δήλωσε: "Αποτελεί ορόσημο για την πλήρη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της ηλιακής ενέργειας και ένα άλλο παράδειγμα του πώς η FPL εργάζεται σκληρά για να τοποθετήσει τη Φλόριντα ως παγκόσμιο χρυσό πρότυπο για την καθαρή ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης