Ενέργεια

Η Total Eren ολοκλήρωσε την εξαγορά της NovEnergia – Ενισχύει την παρουσία της στη Νότια Ευρώπη

Η Total Eren ολοκλήρωσε την εξαγορά της NovEnergia – Ενισχύει την παρουσία της στη Νότια Ευρώπη

Η Total Eren δεν αποκάλυψε πόσα κατέβαλε για την εξαγορά, αλλά ανέφερε ότι η NovEnergia αποτιμάται σε περισσότερα από 1 δις.ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές Total Eren ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8/4/2019 ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της NovEnergia, εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Ευρώπης, μετά την έγκριση όλων των μετόχων και την εκκαθάριση από τις πορτογαλικές ρυθμιστικές αρχές.
Η Total Eren επεσήμανε ότι η συμφωνία θα διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων ενεργητικών της και θα επεκτείνει την παρουσία της στη Νότια Ευρώπη.
Η NovEnergia έχει εγκατεστημένη ισχύ σχεδόν 670 μεγαβάτ στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.
Η Total Eren δεν αποκάλυψε πόσα κατέβαλε για τη συμφωνία, αλλά ανέφερε ότι η NovEnergia αποτιμάται σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Η NovEnergia ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την περιουσιακή της βάση, φθάνοντας σε 2.200 MW μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών, αιολικών, υδροηλεκτρικών, υπό λειτουργία ή υπό κατασκευή μονάδων παγκοσμίως. Στόχος της είναι να φθάσει τα 3.000 MW μέχρι το 2022.
Η Total κατέχει μερίδιο 23% στην  Total Eren.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης