Διεθνή

Lavrov: Προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του Trump ταυτίζονται με της Ρωσίας

Lavrov: Προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του Trump ταυτίζονται με της Ρωσίας
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τις προτάσεις του Τραμπ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Η Μόσχα διαπιστώνει, ότι πολλές από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι σύμφωνες με τις θέσεις της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο ομόλογό του.
«Μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι πολλά από τα κορυφαία θέματα της εξωτερικής πολιτικής τα οποία ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, ταυτίζονται με όσα έχει αναφέρει ο Πρόεδρος Πούτιν σχετικά με τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έδωσε πίστωση χρόνου στην νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέοι υπουργοί και «η νέα κυβέρνηση να διευκρινίσει επισήμως τη θέση της σχετικά με τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη, ότι επί του παρόντος η επικοινωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον «περιπλέκεται σοβαρά από ορισμένες νομοθετικές “κόκκινες γραμμές” και “ναρκοπέδια” που έσπευσε να δημιουργήσει η κυβέρνηση Ομπάμα τις τελευταίες ημέρες διακυβέρνησής της».
Ο Λαβρόφ έσπευσε να διευκρινίσει, ότι «δεν είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει από την πλευρά μας, για να επανέλθει η κανονικότητα στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ».
Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό θα καταστεί εφικτό «μόνο εάν οι σχέσεις βασίζονται στην ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αναζήτηση της ισορροπίας των συμφερόντων στα πεδία όπου έχουμε κοινούς στόχους, όπως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».
Έθεσε δε ως ύψιστη προτεραιότητα την κοινή στάση Ρωσίας-ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους «μέχρις ότου καταστραφεί εντελώς», όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης