Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

SOCAR: Και νέους τύπους πετρελαίου θα μεταποιεί το διυλιστήριο STAR στην Τουρκία

tags :
SOCAR: Και νέους τύπους πετρελαίου θα μεταποιεί το διυλιστήριο STAR στην Τουρκία

Το διυλιστήριο έχει επεξεργασθεί μόνο ρωσικό πετρέλαιο Ουραλίων αλλά από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει να αγοράζει και από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR σκοπεύει να επεκτείνει το φάσμα των τύπων πετρελαίου που μεταποιεί στο διυλιστήριο STAR της Τουρκίας, δήλωσε τη Δευτέρα 22/4/2019 ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης.
Το διυλιστήριο ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων επεξεργάστηκε μόνο το πετρέλαιο Ουραλίων της Ρωσίας από τότε που άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2018.
Η SOCAR αγοράζει Urals από τη Rosneft με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο καθώς και με την άμεση αγορά.
"Θα ξεκινήσουμε να αγοράζουμε από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής μαζί με τα Ουραλίων από τον επόμενο μήνα", δήλωσε ο Mesut Ilter, γενικός διευθυντής της STAR Rafineri.
"Δεν αποκλείεται να αγοράζουμε πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία και υπάρχει το ενδεχόμενο να αγοράζουμε στο μέλλον πετρέλαιο από το Kirkuk".
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του το εργοστάσιο είχε ήδη φθάσει σε πλήρη παραγωγική ικανότητα και πρόκειται να μεταποιήσει περίπου 900.000 τόνους αργού από τον Μάιο.
"Συνολικά, σχεδιάζουμε να επεξεργαστούμε 8 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου φέτος, επειδή στις αρχές του έτους δουλεύαμε με δοκιμαστικό τρόπο", δήλωσε ο Ilter.
Πρόσθεσε ότι η SOCAR Trading είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα να προμηθεύει πετρέλαιο το STAR, η οποία είχε ετήσια παραγωγική ικανότητα 10 εκατομμυρίων τόνων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης