Ενέργεια

Η Gazprom δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η Gazprom δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις των αναλυτών της Eurogas, η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2016 αυξήθηκε κατά 36% και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2017.
Η Gazprom είναι έτοιμη να παραδώσει όσο φυσικό αέριο είναι απαραίτητο και να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
Όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις των αναλυτών της Eurogas, η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2016 αυξήθηκε κατά 36% και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2017.
Τόνισε δε, ότι οι ενεργειακοί πόροι της Ευρώπης δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά η Gazprom ως σημαντικός προμηθευτής της ΕΕ, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έργα διευκόλυνσης των παραδόσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες απαιτήσεις της Ευρώπης.
Διαβεβαίωσε δε του Ευρωπαίους φορολογούμενους, ότι δεν θα φέρουν αυτοί το κύριο βάρος των δαπανών για τις υποδομές που απαιτούνται για τις αυξημένες προμήθειες.
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι αν η Ευρώπη θέλει να καλύψει την αύξηση της κατανάλωσης στο μέλλον, οι επενδυτικές αποφάσεις μεγάλης κλίμακας πρέπει να ληφθούν σήμερα, ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς πιέσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream II, στην κατασκευή του οποίου αντιδρά η Πολωνία, αλλά και άλλες χώρες προερχόμενες από το πρώην ανατολικό μπλοκ.
                              
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης