Διεθνή

Trump και Putin συζήτησαν για την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών

tags :
Trump και Putin συζήτησαν για την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών
Στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία τους, ο Ρώσος Πρόεδρος  και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κρατών
Oι διακρατικές σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας περνούν σε νέα φάση μετά την χθεσινή επικοινωνία (28/1) του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του Ρώσου Πρόεδρου Vladimir Putin.
Σύμφωνα με την Russia Today, στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος  και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν σε θέματα που κυμαίνονται από την ήττα του ισλαμικού κράτους έως την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών δεσμών.
H συζήτηση κινήθηκε επίησης γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την Ουκρανία αλλά και την κατάσταση στην Κορέα.
"Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να κάνουν ενεργές κοινές προσπάθειες για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της συνεργασίας Ρωσίας-ΗΠΑ σε μια εποικοδομητική, ισότιμη και αμοιβαία επωφελή βάση, καθώς και "να χτίσουν τη συνεργασία" σε ένα ευρύ φάσμα διεθνών θεμάτων", σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ σημείωσαν την ανάγκη να αποκατασταθούν οι οικονομικοί δεσμοί για την τόνωση της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών.
Putin και Trump συμφώνησαν επίσης να ξεκινήσουν μια διαδικασία για να επεξεργαστούν πιθανές ημερομηνίες για επικείμενη συνάντησή τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης