Ενέργεια

K. Σιφναίος (GAS TRADE): Σημαντικός ο ρόλος του LNG στην αγορά φυσικού αερίου

K. Σιφναίος (GAS TRADE): Σημαντικός ο ρόλος του LNG στην αγορά φυσικού αερίου
«Σημαντικός ο ρόλος του LNG στην αγορά φυσικού αερίου» τόνισε ο διευθυντής Εργων της GAS TRADE Κώστας Σιφναίος, από το βήμα του Southeast Europe Energy Forum που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία.
«Κάθε χώρα κάθε αγορά κάθε έμπορος θα πρέπει να εντάξει το χαρτοφυλάκιο του το LNG, το οποίο θα αυξήσει τη σημασία του από οικονομικής και στρατηγικής άποψης».
«Δε συμμερίζομαι την άποψη, ότι μετά το 2023 δε θα υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί δε θα υπάρχει νέα παραγωγή LNG» είπε ο κ Σιφναίος και συνέχισε: «Θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις το LNG θα είναι βασικό συστατικό του μίγματος φυσικού αερίου».
Ο κ. Σιφναίος επεσήμανε τη διαρκώς αυξανόμενη σημασία του φυσικού αερίου στην ενεργειακή αγορά.
«Το 2018 ήταν μια χρονιά έντονης ανάπτυξης, οι προβλέψεις φανερώνουν αύξηση ενός δις. κυβικών, δηλαδή, θα έχουμε 4,8 δις. κυβικά μέχρι το 2040» είπε ο κ. Σιφναίος και πρόσθεσε:«Ο δρόμος περνά από το φυσικό αέριο, αν δεν το στηρίξουμε, θα βρεθούμε χωρίς υποδομή για τη μετάβαση και χωρίς ανάπτυξη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης