Ευρώπη

Putin: Η Ρωσία θέλει εγγυήσεις για να συνεργαστεί με την ΕE στην παροχή φυσικού αερίου

Putin: Η Ρωσία θέλει εγγυήσεις για να συνεργαστεί με την ΕE στην παροχή φυσικού αερίου
Η Ρωσία «δεν μπορεί και δεν θέλει να υποστεί άλλες απώλειες εξαιτίας αλόγιστων αποφάσεων», είπε ο Vladimir Putin.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει συνεργασία με την Ευρώπη στον τομέα παροχής φυσικού αερίου, αλλά χρειάζεται εγγυήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban.
«Αυτά τα θέματα είναι απολύτως αποπολιτικοποιμένα για μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «πάνω απ’ όλα είναι θέματα καθαρά οικονομικού χαρακτήρα και σκοπιμότητας».
Ο Putin έθιξε ευθέως το θέμα των περιορισμών που τίθενται από την ΕΕ στους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της Βουλγαρίας, όπου ακυρώθηκε η κατασκευή του αγωγού South Stream, αλλά και του Nord Stream II η κατασκευή του οποίου βρίσκει εμπόδιο την Πολωνία.
Για το λόγο αυτό όπως είπε «χρειαζόμαστε εγγυήσεις», τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υποστούμε άλλες απώλειες εξαιτίας αλόγιστων αποφάσεων».
Κάλεσε δε σε διάλογο τις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι μέσα απ’ αυτόν «όλοι θα είναι σίγουρα ικανοποιημένοι και θα ωφελήσει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου στο σύνολό της».
Όσον αφορά στην Ουγγαρία, ο Putin είπε, ότι η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα.
«Η Ουγγαρία είναι ένας αξιόπιστος, φερέγγυος και σταθερός εταίρος μας και μας ενδιαφέρει να προμηθεύουμε με πρώτες ύλες την Ουγγρική αγορά» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι «θα ψάξουμε τρόπους για την εφαρμογή αυτών των σχεδίων και θα τους βρούμε σίγουρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης