Αναλύσεις

K. Χατζηδάκης: "Αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας και των επικοινωνιακών τρικ της κυβέρνησης τα νέα μέτρα"

K. Χατζηδάκης:
"Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα όποια μέτρα φέρει η κυβέρνηση, θα ήταν σαν να ξεπλέναμε τις ευθύνες της, θα της δίναμε συγχωροχάρτι και τελικά θα γινόμασταν συνυπεύθυνοι» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Aποτέλεσμα της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας και των επικοινωνιακών τρικ της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τα μέτρα που συζητούνται από την κυβέρνηση και τους δανειστές.
Οπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει «τα όποια μέτρα φέρει η κυβέρνηση, θα ήταν σαν να ξεπλέναμε τις ευθύνες της, θα της δίναμε συγχωροχάρτι και τελικά θα γινόμασταν συνυπεύθυνοι».
Επισημαίνει πάντως πως «οι δανειστές δεν είναι τα καλύτερα παιδιά -έχω διαπραγματευθεί μαζί τους και τους ξέρω- και ζητούν υπερβολικά πράγματα».
Ο κ.Χατζιδάκης εκτιμά σε άλλο σημείο, ότι «δεν είναι η προτίμηση του κ. Τσίπρα, όπως και κανενός πρωθυπουργού, να πάει σε πρόωρες εκλογές», ωστόσο «θα καταφύγει, μέσα από διάφορα επικοινωνιακά τρικ και καταγγελίες εναντίον όσων καταγγέλλει κατά καιρούς, σε πρόωρες εκλογές για να περισώσει ό,τι μπορεί από τα ποσοστά του και να έχει μια σχετικώς αξιοπρεπή ήττα».

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ:

 - Αν ο κ. Τσίπρας καταλήξει τελικά σύντομα σε συμφωνία, εσείς θα ψηφίσετε κάποια από αυτά τα μέτρα;

" Τα μέτρα που συζητούνται σήμερα από την κυβέρνηση και τους δανειστές δεν είναι ούτε νομοτελειακά, ούτε αναπόφευκτα. Είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας και των επικοινωνιακών τρικ της κυβέρνησης.
Τα νέα μέτρα μπήκαν στο τραπέζι, διότι η οικονομία μας αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω. Και βεβαίως οι δανειστές δεν είναι τα καλύτερα παιδιά -έχω διαπραγματευθεί μαζί τους και τους ξέρω- και ζητούν υπερβολικά πράγματα.
Δυστυχώς, όμως, σε μεγάλο βαθμό αυτός είναι ο φόρος αναξιοπιστίας που πληρώνουμε, διότι η κυβέρνηση δεν τηρεί αυτά που έχει συμφωνήσει και συνήθως άλλα λέει και άλλα κάνει.
Δεν έχουμε, βέβαια, κάποια μαγική γομολάστιχα με την οποία θα διαγράψουμε τα προβλήματα που επιδεινώθηκαν την τελευταία διετία. Ωστόσο, αν μετά απ' όλα αυτά ερχόμασταν να ψηφίσουμε τα όποια μέτρα φέρει η κυβέρνηση θα ήταν σαν να ξεπλέναμε τις ευθύνες της, Θα της δίναμε συγχωροχάρτι και τελικά θα γινόμασταν συνυπεύθυνοι".    

 - Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι έτοιμο; Πολλοί Έλληνες που βρίσκονται σε απόγνωση από τους φόρους δεν πολυ-πιστεύουν ότι θα τους μειώσετε, όπως λέτε.

" Είναι λογικό οι πολίτες να είναι δύσπιστοι. Ειδικά μετά την περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ. Άμα καείς στον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Εχουμε συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και της κρισιμότητας της κατάστασης. Ούτε δημαγωγούμε, ούτε υποσχόμαστε μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και φειδωλοί σ' όσα λέμε. Λέμε λίγα για να τα κάνουμε όλα.
Ειδικά για τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ήταν πολύ συγκεκριμένος. Μίλησε για μείωση φόρων 1,5 δισ. τον πρώτο χρόνο με αντίστοιχη μείωση δαπανών.
Και παρουσίασε έναν πίνακα με συγκεκριμένες δαπάνες 1,5 δισ. που θα περικόψουμε για να εξοικονομήσουμε τα χρήματα για τη μείωση φόρων. Κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς, λοιπόν. Και αυτή η λογική διαπνέει όλο το κυβερνητικό πρόγραμμά μας. Σε όσα τμήματα του προγράμματός μας έχουμε ανακοινώσει, λ.χ., ηλεκτρονικές συναλλαγές, κόκκινα δάνεια, παιδεία, αγρότες κ.ο.κ., και σε όσες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν, προσπαθούμε να είμαστε συγκεκριμένοι και τεκμηριωμένοι. Και πέραν αυτού εργαζόμαστε από τώρα για την κατάρτιση όλων των σημαντικών νομοσχεδίων που πρέπει να περάσει η κυβέρνησή μας".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης