Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Έξοδος από το ευρώ,προστατευτισμός, αναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ και δημοψήφισμα

Le Pen: Έξοδος από το ευρώ,προστατευτισμός, αναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ και δημοψήφισμα
Το οικονομικό πρόγραμμα της Λε Πεν
Στη μάχη για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας ρίχτηκε και επίσημα σήμερα η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, ανοίγοντας την προεκλογική της εκστρατεία ενόψει του πρώτου εκλογικού γύρου στις 23 Απριλίου.
Μιλώντας ενώπιον οπαδών της στη Λιόν, η κ. Λε Πεν επιτέθηκε στην παγκοσμιοποίηση και το ισλάμ και προσδιόρισε τους στόχους της  στην οικονομική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της Γαλλίας απέναντι στην τρομοκρατία.
Υποστήριξε πως είναι η υποψήφια που αντιμάχεται το κατεστημένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν εκπροσωπεί ούτε τη δεξιά ούτε την αριστερά «του χρήματος».
Υποσχέθηκε κοινωνικές παροχές στους οικονομικά ασθενέστερους, προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας, έναν έξυπνο προστατευτισμό στο εμπόριο και πατριωτική οικονομία, που θα δίνει προτεραιότητα στα γαλλικά προϊόντα.
Το πρόγραμμα Λε Πεν, που αποτελείται από 144 θέσεις, προβλέπει έξοδο της Γαλλίας από την ευρωζώνη μέσω ανάκτησης της νομισματικής ανεξαρτησίας.
Αν και δεν διευκρινίζει ποιος θα είναι ο μηχανισμός της εξόδου, στελέχη του κόμματος έχουν διαρρεύσει στους «Financial Times» πως το δημόσιο χρέος να μετράται ξανά σε φράγκα και η Τράπεζα της Γαλλίας θα πρέπει να στηρίζει το νέο νόμισμα.
Παράλληλα, το πρόγραμμα προβλέπει αναδιαπραγμάτευση της σχέσης του Παρισιού με την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε το μπλοκ να αναμορφωθεί σε μία χαλαρή διακρατική συνεργασία.
Εάν η Ευρώπη δεν δεχτεί τους εν λόγω όρους, θα κηρύξει δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε.
Τέλος, όσον αφορά την ασφάλεια, υπό τη σκιά των ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων της τελευταίας διετίας η κ. Λε Πεν υπογράμμισε στην ομιλία της ότι η Γαλλία πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή αλλά και τον «ζυγό» του ισλαμισμού.
Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις θέλουν την κ. Λε Πεν να προκρίνεται στον δεύτερο και αποφασιστικό γύρο της 7ης Μαΐου όμως εκεί να ηττάται.
Πηγή:ΣΚΑΙ.gr


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης