Ενέργεια

Ομόφωνο «όχι» του ΔΣ Μεγαλόπολης στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ομόφωνο «όχι» του ΔΣ Μεγαλόπολης στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Το κλείσιμο των Μονάδων ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, σύμφωνα με το ΔΣ της Μεγαλόπολης
Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης τάσσεται κατά του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και υποστηρίζει τα εξής:- Δηλώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων ΙΙΙ και IV Μεγαλόπολης.

- Επισημαίνουμε ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και διαταράσσει τον ιστό της κοινωνίας.
- Το κλείσιμο των Μονάδων ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί, για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση, που βίωσε και βιώνει. Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου.
- Δηλώνουμε, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας, όπως είναι το ΕΑΠ και η Τηλεθέρμανση.
- Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, η τοπική κοινωνία, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει και στο παρελθόν.
- Να συσταθεί διαπαραταξιακή Επιτροπή Αγώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης