Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 250 δισ. δολάρια θα φθάσει φέτος η έκδοση πράσινων ομολόγων – Στα 400 δισ. δολάρια το 2020

Στα 250 δισ. δολάρια θα φθάσει φέτος η έκδοση πράσινων ομολόγων – Στα 400 δισ. δολάρια το 2020
Η έκδοση πράσινων ομολόγων ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής φέτος
Η παγκόσμια έκδοση πράσινων ομολόγων και δανείων έχει ξεπεράσει φέτος τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, και εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 230 δισεκατομμύρια έως τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η Climate Bonds Initiative (CBI) την Τετάρτη 23/10/2019.
Τα πράσινα ομόλογα είναι μια αυξανόμενη κατηγορία τίτλων σταθερής απόδοσης που συγκεντρώνουν κεφάλαια για έργα με περιβαλλοντικά οφέλη.
Αν και αποτελούν ένα μικρό κλάσμα της συνολικής αγοράς ομολόγων, προσελκύουν μεγαλύτερη προσοχή επειδή η επίτευξη των στόχων μείωσης εκπομπών θα απαιτήσει τρισεκατομμύρια δολάρια από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Η παγκόσμια έκδοση στις 22 Οκτωβρίου ανήλθε σε 202,2 δισ. δολάρια, μετά από μια έκρηξη πράσινων ομολόγων και δανείων από τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Σουηδία και την Κίνα, ανακοίνωσε η CBI.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι εκδόσεις για ολόκληρο το έτος θα φθάσουν τα 230 δισεκατομμύρια έως τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια και τα 350 δισεκατομμύρια έως τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.
"Με βάση αυτά τα στοιχεία, το 2019 θα είναι ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για την πράσινη χρηματοδότηση. Νέοι παίκτες εισέρχονται στην αγορά και πρωτοπόροι όπως η Γαλλία, η Πολωνία και η Νιγηρία επαναλαμβάνουν πλέον τις πράσινες εκδόσεις », δήλωσε ο Sean Kidney, διευθύνων σύμβουλος της CBI.
"Το μέγεθος των ομολόγων και η ποικιλομορφία των εκδοτών αυξάνεται και αξίζει να σημειωθεί η παρουσία κορυφαίων ευρωπαϊκών και κινεζικών τραπεζών μεταξύ των μεγαλύτερων εκδοτών. Όλα θετικά σημάδια της ωρίμανσης της αγοράς » συμπλήρωσε.
Ο Kidney πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ακόμη και 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έκδοσης πράσινων ομολόγων δεν επαρκούν για την παροχή πράσινων επενδύσεων ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, κάτι που θεωρείται απαραίτητο για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης