Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η SOCAR σχεδιάζει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία για την αποθήκευση φυσικού αερίου

Η SOCAR σχεδιάζει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία για την αποθήκευση φυσικού αερίου
Ο γίγαντας του Αζερμπαϊτζάν έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει περίπου 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Η SOCAR AQS, μια ολοκληρωμένη εταιρία διαχείρισης γεώτρησης και γεώτρησης στο Αζερμπαϊτζάν, θα διανοίξει 40 πηγάδια για την επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας στη μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου της λίμνης Tuz, που βρίσκεται στο κέντρο της Ανατολίας, ανέφερε η Daily Sabah.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο γενικός διευθυντής της SOCAR AQS Ramin Isayev δήλωσε ότι με την επέκταση της εγκατάστασης, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν ειδικά για την επέκταση αποθήκευσης στη μονάδα της λίμνης Tuz. Επί του παρόντος, η εγκατάσταση μπορεί να αποθηκεύσει 600 εκατομμύρια δισεκατομμύρια φυσικού αερίου και διαθέτει άλλα 600 εκατομμύρια δισεκατομμύρια δυναμικότητας υπό κατασκευή, με σχέδια να φθάσουν τα 5,4 δισεκατομμύρια cm μέχρι το 2023-24.
Ο Isayev  εξήγησε ότι το Αζερμπαϊτζάν εξάγει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του σε όλη την τουρκική επικράτεια μέσω της SOCAR, η οποία θεωρείται επίσης ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Τουρκία με εγκαταστάσεις στη Σμύρνη και τα Άδανα.
Ο γίγαντας του Αζερμπαϊτζάν έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει περίπου 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την προγραμματισμένη επένδυση ύψους 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία μέχρι το 2020. Ξεκίνησε να επενδύει στην Τουρκία μετά την εξαγορά της κυριότερης πετροχημικής εταιρείας Petkim το 2008 για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης