Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κατά 12,4% υποχώρησαν οι εισαγωγές LNG της κρατικής εταιρείας Kogas το α' 9μηνο του 2019

Κατά 12,4% υποχώρησαν οι εισαγωγές LNG της κρατικής εταιρείας Kogas το α' 9μηνο του 2019
Μερίδιο «ευθύνης» από τους πυρηνικοήυς αντιδραστήρες για την μείωση της ζήτησης
Κατά 12,4% υποχώρησαν οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Νότιας Κορέας, Kogas το α' 9μηνο του 2019, σύμφωνα με το Platts.
Η συγκεκριμένη στάση οφείλεται στη μείωση της ζήτησης LNG για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η κρατική εταιρεία Kogas, (ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές φυσικού αερίου στον κόσμο) εισήγαγε 24,324 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο, έναντι 27,774 εκατομμυρίων τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι εισαγωγές LNG της εταιρείας μειώθηκαν 23,1% ετησίως σε 9,245 εκατομμύρια τόνους το πρώτο τρίμηνο, η οποία ήταν η πρώτη τριμηνιαία πτώση από το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η S & P Global Platts. Οι πωλήσεις LNG του δευτέρου τριμήνου μειώθηκαν κατά 17,1% ετησίως σε 7,75 εκατομμύρια τόνους.
Υπενθυμίζεται ότι το 2018, οι εισαγωγές LNG της Kogas σημείωσαν άνοδο κατά 15,4% στα 38,17 εκατομμύρια τόνους.
Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η προτροπή του Προέδρου Moon Jae-in για αύξηση της κατανάλωσης LNG
για να μειωθεί η μεγάλη εξάρτηση από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι λόγοι της μειωμένης ζήτησης της Kogas

Η Kogas άρχισε να μειώνει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου φέτος, καθώς μειώθηκε η ζήτηση LNG της χώρας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ορισμένοι πυρηνικοί αντιδραστήρες άρχισαν εκ νέου την λειτουργία τους, δεδομένου ότι είχαν κλείσει προσωρινά για λόγους συντήρησης.


Οι αριθμοί

Οι πωλήσεις LNG σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν 12,8% ετησίως σε 10,762 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις στις εταιρείες λιανικής πώλησης φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποχώρησαν 3,5% ετησίως σε 13,416 εκατ. Tόνους το πρώτο εννιάμηνο.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο οι πωλήσεις μειώθηκαν 17,3% ετησίως σε 2.139 εκατομμύρια τόνους και επρόκειτο για την μεγαλύτερη μείωση σε δύο χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης