Τελευταία Νέα

Εξαγγελία του Βρετανού πρωθυπουργού για τετραπλασιασμό των υπεράκτιων αιολικών έως το 2030

Εξαγγελία του Βρετανού πρωθυπουργού για τετραπλασιασμό των υπεράκτιων αιολικών έως το 2030
Σύμφωνα με τον Boris Johnson, θα δημιουργηθούν 9.000 καινούριες θέσεις εργασίας
Για τον τετραπλασιασμό της παραγωγής αιολικής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα, δεσμεύτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, σε περίπτωση που κερδίσει τις επικείμενες εκλογές.
Ειδικότερα, σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ο Johnson δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει σθεναρά την «επανάσταση καθαρής ενέργειας» και θα αυξήσει την ηλεκτροπαραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου από υπεράκτια αιολικά πάρκα στα 40 GW έως το 2030, από 8,5 GW που είναι σήμερα, ανοίγοντας παράλληλα θέσεις εργασίας για 9.000 άτομα.

37 νέα υπεράκτια πάρκα σχεδιάζει το Εργατικό Κόμμα

Από την πλευρά του, ο Benj Sykes, συμπρόεδρος του Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας της χώρας και επικεφαλής του δανέζικου γίγαντα των ΑΠΕ Ørsted για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξαγγελία.
«Χαιρετίζουμε αυτή τη δέσμευση να διευρύνουμε την παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς θα ενισχύσει την προσπάθειά μας να επιτύχουμε τον στόχο μηδενικών εκπομπών ρύπων με χαμηλό κόστος, αξιοποιώντας μια τεχνολογία που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, το Εργατικό Κόμμα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κρατική επενδυτική εταιρεία για να υποστηρίξει την κατασκευή 37 νέων υπεράκτιων αιολικών πάρκων έως το 2030.
Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο, μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας η υπεράκτια αιολική ισχύς θα ανέρχεται σε 52 GW, από τον υπάρχοντα στόχο των 30 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης