Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 299 MW από την Enel Green Power στις ΗΠΑ

Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 299 MW από την Enel Green Power στις ΗΠΑ
Το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι τα τέλη του 2020
Την κατασκευή του αιολικού πάρκου «Aurora», συνολικής ισχύος 299 MW στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, ξεκίνησε η Enel, μέσω της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Enel Green Power North America.
Το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι τα τέλη του 2020, με την επένδυση της κατασκευής να ανέρχεται στα 450 εκατ. δολάρια και την αναμενόμενη ετήσια παραγωγή του στις 1,3 TWh.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το δεύτερο αιολικό πάρκο της Enel Green Power στη Βόρεια Ντακότα και, μόλις ολοκληρωθεί, θα πουλήσει την ενέργειά της στον παγκόσμιο κατάστημα ειδών ένδυσης Gap Inc. και στον τοπικό συνεταιρισμό ηλεκτρικής ενέργειας Basin Electric, μέσω του διαδομένου συστήματος αγοροπωλησίας ενέργειας, PPA.
Από την πλευρά του, ο CEO της Enel Green Power, Antonio Cammisecra τόνισε πως: «Η κατασκευή του Aurora αποδεικνύει τη δύναμη της Enel Green Power ως ολοκληρωμένη εταιρία που διευρύνει σε βασικές περιοχές και παρέχοντας ευέλικτες λύσεις προσαρμοσμένες ώστε να βοηθήσουν τους εμπορικούς πελάτες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας. Με δεδομένη την τεχνογνωσία μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις ευνοϊκές μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές για τον κλάδο, αυτό το έργο είναι ένα άλλο παράδειγμα εταιρικών σχέσεων που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο για τα βιώσιμα χαρακτηριστικά τους όσο και για την οικονομική τους κερδοφορία».
Τέλος, με την Aurora, η Enel Green Power κατασκευάζει επί του παρόντος αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ με συνολική χωρητικότητα άνω των 1,5 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης