Ευρώπη

Τα Σκόπια εκφράζουν την ανησυχία τους για ενεργειακή κρίση εξαιτίας των Ελλήνων αγροτών

Τα Σκόπια εκφράζουν την ανησυχία τους για ενεργειακή κρίση εξαιτίας των Ελλήνων αγροτών
Ο αποκλεισμός του τελωνείου Ευζώνων από τους Έλληνες αγρότες έχει εγκλωβίσει βυτία με καύσιμα για την FYROM, όπου επικρατεί ανησυχία για ενεργειακή κρίση.
Με ενεργειακή κρίση απειλείται η FYROM εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν μπλοκάρει για 11η συνεχή ημέρα το τελωνείο Ευζώνων, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Τύπο της γειτονικής χώρας.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, πολλοί μεταφορείς από την FYROM και ειδικά τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα από την Ελλάδα στη χώρα, έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα.
Η εκπρόσωπος του συνδέσμου μεταφορέων της FYROM, Biljana Muratovska, δήλωσε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε η χώρα μπορεί να ξεμείνει από καύσιμα».
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τα καύσιμα, καθώς το 90% των καυσίμων εισάγονται από την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι διατρέχουμε τον κίνδυνο δραστικής αύξησης των τιμών των καυσίμων, αν οι εισαγωγείς δεν βρουν έναν εναλλακτικό προμηθευτή», είπε ακόμη η Muratovska.
Ο υπουργός Οικονομίας της FYROM, Driton Kuci, είπε ότι οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις Ελληνικές αρχές, ζητώντας τους να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.
Υποστήριξε δε, ότι η Σκοπιανή κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κρίση, που θα μπορούσε να προκληθεί από την έλλειψη καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης