Ενέργεια

Νορβηγία: Θετικά τα σχέδια της Πολωνίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Νορβηγία: Θετικά τα σχέδια της Πολωνίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου
Η Πολωνία, η οποία αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία, σχεδιάζει να έχει τον αγωγό έτοιμο μέχρι το 2022 οπότε και λήγει μακροπρόθεσμη σύμβασή της με την Gazprom
H Νορβηγία βρίσκει ενδιαφέροντα σχέδια της Πολωνίας για την κατασκευή ενός αγωγού που θα επιτρέψει  στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης  να λαμβάνει αέριο από τη νορβηγική υφαλοκρηπίδα διαμέσου της Δανίας και της Βαλτικής Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας την Παρασκευή 10/2/2017.
Το σχέδιο για την λήψη έως και 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τη Νορβηγία είναι το «κλειδί» για την πρόθεση της Πολωνίας να μειώσει την εξάρτηση από τις προμήθειες της Ρωσίας.
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Πολωνίας PGNiG ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναβιώσει το έργο στο τέλος του 2017.
Η Πολωνία, η οποία αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία, σχεδιάζει να έχει  τον αγωγό έτοιμο μέχρι το 2022 οπότε και λήγει μακροπρόθεσμη σύμβασή της με την Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.
"Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον έργο. Έχω λάβει γνώση.
Θα ενημερώσω επίσης τον υπουργό πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας σχετικά με το έργο. Θα πρέπει φυσικά  να είναι εμπορικά βιώσιμο», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Boerge Brende σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του στη Βαρσοβία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης