Διεθνή

Στα όριά του το σύστημα ηλεκτροδότησης στην Αυστραλία - Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος γενικού "μπλακ άουτ"

Στα όριά του το σύστημα ηλεκτροδότησης στην Αυστραλία - Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος γενικού
Καθησυχαστικός για τον κίνδυνο γενικού "μπλακ άουτ" ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Διαχειριστής της Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας
H εκτεταμένη  χρήση των συστημάτων κλιματισμού –εξαιτίας του παρατεταμένου κύματος καύσωνα που σαρώνει την Αυστραλία - έχει βάλει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας υπό δοκιμή.
Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστούν ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στη Νότια Αυστραλία προκλήθηκε διακοπή ρεύματος για 40.000 κατοίκους, ενώ επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν κληθεί να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας για να αποφύγουν παρόμοια προβλήματα.
Καθησυχαστικός πάντως για τον κίνδυνο γενικού "μπλακ άουτ" ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Διαχειριστής της Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας, που διαβεβαίωσε ότι έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο του μπλακάουτ, καθώς το κράτος μείωσε την κατανάλωση.
Εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές ακτές της χώρας, μάχη σε περίπου 50 πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Οπως επισημαίνει ο Guardian, αυτοί οι παρατεταμένοι καύσωνες, είναι μακράν το πιο επικίνδυνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται στην Αυστραλία, και μια σαφής απόδειξη της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ καταγράφηκε η πιο ζεστή ημέρα για  το μήνα Φεβρουάριο- 42.9C - σπάζοντας ένα ρεκόρ 37 ετών, ενώ μέγιστες θερμοκρασίες στους 48C έχουν προβλεφθεί για σήμερα και αύριο στις περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Την ίδια ώρα, οι Αυστραλοί πολιτικοί  συγκρούονται σχετικά με το "μείγμα" της ενεργειακής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, για την αξιοπιστία των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για τα πλεονεκτήματα της σταδιακής κατάργησης της καύσης άνθρακα, υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (σύμφωνα με τη δέσμευση της Αυστραλίας να ακολουθήσει τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης