Ιταλία: Η F2i πουλά στην Rothschild μερίδιο στην εταιρεία ηλιακής ενέργειας EF Solare

Ιταλία: Η F2i πουλά στην Rothschild μερίδιο στην εταιρεία ηλιακής ενέργειας EF Solare

Η F2i εξετάζει την πώληση ενός ποσοστού 30%



Το μεγαλύτερο ταμείο υποδομών της Ιταλίας F2i επέλεξε την Rothschild να πουλήσει μερίδιο μειοψηφίας στο EF Solare Italia για να αποπληρώσει το χρέος, σύμφωνα με πηγές του Reuters την Τετάρτη 22/1/2020.
Η EF Solare, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία, αξίζει περίπου 2,5-3,0 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με μία από τις πηγές.
Η F2i, που ανήκει εν μέρει στην κρατική Cassa Depositi e Prestiti, εξαγόρασε την EF Solare πριν από περισσότερο από ένα χρόνο αποκτώντας το 50% της συμμετοχής της Enel στην κοινοπραξία με 214 εκατ. Ευρώ.
Τη στιγμή της συμφωνίας, η EF Solare είχε χρέος περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ.
Τον Δεκέμβριο, το ταμείο χρησιμοποίησε στη συνέχεια την EF Solare για να αγοράσει τον Ισπανικό όμιλο Renovalia Energy σε συμφωνία αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.
Οι δύο συμφωνίες χρηματοδοτήθηκαν με τραπεζικά δάνεια και η πώληση μεριδίου σχεδιάστηκε για να εξοφλήσει το χρέος, σύμφωνα με πηγές.
Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η F2i εξετάζει την πώληση ενός ποσοστού 30%, προσθέτοντας ότι οι προσφορές θα μπορούσαν να υποβληθούν γύρω στο Μάρτιο ή τον Απρίλιο.
Η EF Solare Italia έχει πάνω από 850 μεγαβάτ χωρητικότητας στην Ιταλία και περισσότερες από 300 μονάδες. Η εξαγορά της Renovalia πρόσθεσε επιπλέον 1.000 MW στο χαρτοφυλάκιό της, παρόλο που το 85% αυτών είναι ακόμη υπό κατασκευή.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης