Ενέργεια

Erdogan: Το τρίτο γεωτρύπανο θα αρχίσει εργασίες εντός του 2020

Erdogan: Το τρίτο γεωτρύπανο θα αρχίσει εργασίες εντός του 2020
H Άγκυρα είναι αποφασισμένη να μετατρέψει το Ιντλίμπ σε ασφαλή ζώνη ανεξαρτήτως κόστους

Τον Μάρτιο θα φτάσει στην Τουρκία το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε σε δημοπρασία στην Αγγλία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ότι το τρίτο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις μέσα στο 2020.
Πρόσθεσε ότι το γεωτρύπανο θα μπορεί να φτάσει σε βάθος 11.400 μέτρων, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποια περιοχή θα γίνουν οι γεωτρήσεις.
Ο πρόεδρος Ερντογάν στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο θέμα της Συρίας λέγοντας πως είναι «θέμα χρόνου» μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιντλίμπ καθώς οι συζητήσεις με τη Ρωσία δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Πρόσθεσε δε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να μετατρέψει το Ιντλίμπ σε ασφαλή ζώνη ανεξαρτήτως κόστους.

Στην Κύπρο εδρεύει η διαχειρίστρια εταιρεία του τρίτου γεωτρύπανου της Τουρκίας

Εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο φαίνεται να είναι η διαχειρίστρια (manager) του νέου γεωτρύπανου Sertao που αγόρασε η Τουρκία, γεγονός που προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ερωτηματικά, όπως μεταδίδει το Sigmalive.
Σύμφωνα με το τουρκικό Περιοδικό Ναυτιλίας, η Τουρκία απέκτησε το εν λόγω γεωτρύπανο σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 για εκατομμύρια δολάρια. Το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.
Nέος ιδιοκτήτης του ήταν η αμερικανική  DLIEF DRILLING η οποία πούλησε το γεωτρύπανο στην Turkish Petroleum η οποία διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις για λογαριασμό του ψευδοκράτους εκ μέρους της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ με το Yavuz.
H τεχνική διαχείριση του γεωτρύπανου άνηκε στην εταιρεία ΟCEANOS, ενώ ως Manager εμφανίζεται η V-Ships Offshore με έδρα την Λεμεσό.
Σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών η V-Ships Ltd έχει εγγραφεί στην Κύπρο  στις 27 Νοεμβρίου 2017.
Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης