Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το σχέδιο της Chevron για μερίσματα ως 80 δισ δολ στην 5ετία - Μείωση εκπομπών και ΑΠΕ στις προτεραιότητες

tags :
Το σχέδιο της Chevron για μερίσματα ως 80 δισ δολ στην 5ετία - Μείωση εκπομπών και ΑΠΕ στις προτεραιότητες
Πειθαρχημένες επενδύσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγής και ελεγχόμενο ρίσκο
Η Chevron ανακοίνωσε σήμερα 3/3/2020 σε συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές τα σχεδιά της για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων για τους μετόχους μέσω πειθαρχημένων κεφαλαιακών δαπανών, βελτιωμένης αποδοτικότητας ως προς το κόστος και συνεχιζόμενης αύξησης των ταμειακών ροών κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η σημασία των ανακοινώσεων της Chevron έχει να κάνει με το γεγονός ότι η μετοχή βρίσκεται σε χαμηλά 52 εβδομάδων και ο Wirth παραδέχεται ότι η ζήτηση πετρελαίου έχει περιοριστεί δραματικά.
"Η Chevron έχει μια κερδοφόρα επενδυτική πρόταση", δήλωσε ο Michael Wirth, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
«Πιστεύουμε ότι το ιδανικό μας χαρτοφυλάκιο και η κεφαλαιακή μας απόδοση, μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε τις ταμειακές ροές και να αυξήσουμε τις αποδόσεις χωρίς να βασιζόμαστε στην πορεία των τιμών του πετρελαίου. Μέσω της υλοποίησης της στρατηγικής μας, η Chevron έχει τη δυνατότητα να διανείμει στους μετόχους μετρητά κατά τα επόμενα πέντε χρόνια ύψους 75 έως 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Απόδοση κεφαλαίου

Οι υψηλότερες αποδόσεις οφείλονται κυρίως στον νέο στόχο της εταιρείας ύψους 2 δισ. δολαρίων για βελτιώσεις κόστους και περιθωρίου, καθώς και επενδύσεις βραχύβιου κύκλου και κεφαλαίου.
Η εταιρεία αναμένει επίσης 9% συσσωρευμένη ετήσια αύξηση της προσαρμοσμένης λειτουργικής ταμειακής ροής ανά μετοχή έως το 2024, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει  ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες σε στενό εύρος από 19 έως 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συνδυασμός αναμένεται να οδηγήσει στον διπλασιασμό της προσαρμοσμένης ελεύθερης ταμειακής ροής ανά μετοχή έως το 2024.
«Παραμένουμε επικεντρωμένοι σε μια προσέγγιση με γνώμονα την επιστροφή στην κατανομή κεφαλαίου, επενδύοντας σε έργα χαμηλότερου κινδύνου που θα πρέπει να οδηγήσουν σε σταθερά κέρδη και αύξηση ταμειακών ροών.
Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η απόδοση κεφαλαίου θα ξεπεράσει το 10% μέχρι το 2024 σε σταθερές ονομαστικές τιμές 60 δολαρίων για το Brent, μια βελτίωση πάνω από 300 μονάδες βάσης », δήλωσε ο Pierre Breber, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Chevron.

Μερισματική απόδοση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Chevron παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των οικονομικών προτεραιοτήτων της και στην επιστροφή περισσότερων μετρητών στους μετόχους της, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση μερίσματος κατά 8% το 2020 και από τις αναμενόμενες ετήσιες επαναγορές μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων. Συνολικά, η εταιρεία έχει μερισματική απόδοση μεριδιούχων μεγαλύτερη 7%.
"Η εφαρμογή της στρατηγικής μας επιτρέπει  στην Chevron να επιστρέψει περισσότερα μετρητά στους μετόχους, σήμερα και στο μέλλον", δήλωσε ο Wirth. «Ακόμα και με την αστάθεια των τιμών, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε την κορυφαία αύξηση των μερισμάτων και να διατηρήσουμε το πρόγραμμα στο μέλλον».

Επενδύσεις και αύξηση παραγωγής

Η Chevron συνεχίζει να εκτελεί το επενδυτικό πρόγραμμα ελεγχομένου κινδύνου και πειθαρχίας, ενισχύοντας την θέση της στη λεκάνη Permian, σε συνδυασμό με την επέκταση στο Καζακστάν και μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού.
Η εταιρεία αναμένει ότι η σύνθετη ετήσια αύξηση της παραγωγής θα υπερβεί το 3% από το 2019 έως το 2024, εξαιρουμένων τυχόν μελλοντικών πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων.
"Το μακροπρόθεσμο προφίλ παραγωγής μας είναι ισχυρό και ενισχυόμενο".
Έχουμε μια βαθιά μη συμβατική βάση πόρων και περιμένουμε να δούμε παρατεταμένη παραγωγή πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην Permian μέχρι το 2040 σε σχετικά σταθερή δραστηριότητα ", δήλωσε ο Jay Johnson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Upstream.
"Η πείρα και η τεχνολογία μας στα βαθιά νερά θα πρέπει να επιτρέπουν τη συνεχή ανάπτυξη στον Κόλπο του Μεξικού, τη Βραζιλία και τη Δυτική Αφρική και έχουμε περιουσιακά στοιχεία μεγάλης διάρκειας και ανθεκτικής αξίας στην Αυστραλία και στο Καζακστάν.
Εκτός από αυτό, έχουμε ήδη οργανικές ευκαιρίες στο χαρτοφυλάκιό μας, οι οποίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν μελλοντικά κεφάλαια και να δώσουν ανοδική πορεία ».

Μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον της ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες για προσιτή, αξιόπιστη και καθαρότερη ενέργεια.
Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση του κόστους εκπομπών άνθρακα, την αύξηση επενδύσεων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την στροφή της επιχείρησής της με επένδυση σε πιθανές καινοτόμες τεχνολογίες όπως οι υποδομές εναλλακτικών καυσίμων και η δέσμευση άνθρακα.
"Η προσέγγισή μας παρέχει βραχυπρόθεσμες μειώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σε πιθανές μελλοντικές τεχνολογίες επανάστασης μακροπρόθεσμα", πρόσθεσε ο Wirth.
"Η Chevron έχει τη δυναμική κλίμακας και ισχύ ισολογισμού για να προωθήσει τις καινοτομίες που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ενέργειας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης