Ενέργεια

Η Αργεντινή καλεί τους G20 να προστατεύσουν την ενεργειακή παραγωγική ικανότητα

Η Αργεντινή καλεί τους G20 να προστατεύσουν την ενεργειακή παραγωγική ικανότητα

Οι χώρες πρέπει να ανταποκριθούν στην κρίση με «αλληλεγγύη», και όχι μόνο να σκεφτούν τη «λογική των αγορών» δήλωσε ο  υπουργός παραγωγής της χώρας

 

Ο υπουργός Παραγωγής της Αργεντινής κάλεσε τους G 20 να προστατεύσουν  τις θέσεις εργασίας στον ενεργειακό τομέα και την παραγωγική ικανότητα μέσα σε μια "πρωτοφανή" κρίση, καθώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού εξανεμίζει  τη ζήτηση, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση  την Παρασκευή 10.4.2020.


Ο Matias Kulfas, ο οποίος συμμετείχε σε πρόσκληση της G20 για να συζητήσει την κρίση, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να ανταποκριθούν στην κρίση με «αλληλεγγύη», και όχι μόνο να σκεφτούν τη «λογική των αγορών».

"Ο τομέας της ενέργειας αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μιας άνευ προηγουμένου προσωρινής μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία προκάλεσε καθοδική πορεία τιμών που θέτει σε κίνδυνο τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας", δήλωσε ο Kulfas.

Η Αργεντινή έχει 1,894 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού και 79 θανάτους που συνδέονται με την πανδημία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης